U svrhu turističkog valoriziranja i revitalizacije lokaliteta “Nezakcij“ u Valturi, jednog od žarišta života prapovijesnog naroda Histra po kojima je i Istarski poluotok dobio ime, TZ Općine Ližnjan i ove godine organizira uprizorenje/predstavu posljednjih dana života naroda koji se dostojanstveno suprotstavio Rimskoj okupaciji (177. god.pr.Kr.).
Režiju i adaptaciju teksta predstave u sklopu manifestacije potpisuje Petra B.blaskovic(HNK Osijek), u glavnim ulogama gostuju glumci iz Hrvatskih narodnih kazališta iz Osijeka i Rijeke. Uz glavne glumce angažirani su mnogobrojni statisti te gladijatorska škola iz Pule; Spectacula Gladiatoria.
Ovo je peta godina prikazivanja predstave Epulon – Kralj Histra, Ove godine očekuje nas „stara“ predstava u punom sjaju. Na postavljenim punktovima prikazuje se svakodnevnica života Histra; priprema hrane, izrada keramike, priprema ratnika za bitke, izrada nakita i frizura te izrada odjeće na tkalačkom stanu tadašnjeg doba, odvijaju se prizori koji imaju finalni završetak. Posjetitelji obilaze lokacije nakon čega slijedi pravi teatar u centralnom dijelu.
Program će se održati u petak 11.kolovoza s početkom u 19 sati kada se otvaraju vrata Nezakcija. Predstava započinje u 20 sati.
Projekt je realiziran uz podršku Arheološki Muzej Istre

Supervizor Kristina Mihovilić, kostimi Marina Sršen, frizure Katja Velkavrh, make up Ivna Škoro

Print

Kalendar događaja

kalendar

logo-small

    Tourist board of Ližnjan-Lisignano // Ližnjan 147, 52204 Ližnjan // T/F: +385 52 578 426  HTZTZIZ