Turističke zajednice Općine Ližnjana, Žminja i grada Vodnjana nastaviti će i ove sezone zajedničku promidžbu razgleda svojih mjesta i njihovih prirodnih, povijesnih i gastronomskih posebnosti koja će za zainteresirane posjetitelje biti besplatna, a odvijati će se na stranim jezicima, od srpnja do sredine rujna.

Kako bi Vas, naše drage iznajmljivače upoznali sa našim projektom, a vi kasnije mogli informirati Vaše goste, odlučili smo u tri termina pokloniti Vam besplatne razglede Žminja, Šišana (Monte Madonna) i Vodnjana u pratnji naših vodiča kako bi i Vi iskusili ono što nudimo posjetiteljima i vidjeli ono što u sezoni pokazujemo vašim cijenjenim gostima.

U nastavku Vam šaljemo plan itinerera za pojedino mjesto:

24.02. (nedjelja)  RAZGLED ŽMINJA – prijave do utorka 19.2.2019. do 12:00 na    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(Polazak iz Ližnjana u 11 sati, zaustavljanje u Vodnjanu na parkiralištu u Istarskoj ulici i skupljanje putnika te polazak za Žminj. Po dolasku u Žminj (nešto prije podne) dočekat će Vas vodičkinja u ceranskoj narodnoj nošnji koja vas vodi u razgled Žminjskih znamenitosti (crkve, freske, zidine kaštela, štrada, cisterne) koji završava u žminjskoj kuli gdje će se održati “Mali samanj” rukotvorina i lokalnih proizvoda (sira, kobasica, vina, ulja, rakija, pletiva, slika, suvenira). Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za marendu /ručak po promotivnoj cijeni od 30 kn u restoranu Pod Ladonjon u samoj jezgri Žminja, gdje razgled i završava.

24.03. RAZGLED VODNJANA – prijave do utorka 19.3.2019. do 12:00 na    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(Polazak iz Ližnjana i Žminja u 10 sati, po dolasku u Vodnjan, oko 10:35 razgled Vodnjana uz vodiča; Saznajte zašto vodnjance nazivaju Bumbarima, što se to krije u najvećoj crkvi u Istri, kako su se gradili kažuni, gdje se krije najuža ulica u Istri, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim maslinovim uljem u svijetu, gdje je zasjedala inkvizicija i još puno toga kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom. Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za marendu/ručak ili kavu)

07.04. RAZGLED UTVRDE MONTE MADONNA (ŠIŠAN) – prijave do utorka 2.4.2019. na   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(polazak iz Žminja u 10 sati, zaustavljanje u Vodnjanu, oko 10:30 na parkiralištu u Istarskoj ulici i skupljanje putnika te polazak za Šišan; po dolasku u Šišan razgled Monte Madonne (nešto prije 11 sati) uz vodiča; nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za marendu/ručak ili kavu)

Turističke Zajednice Žminja, Vodnjana i Ližnjana osigurati će određeni broj slobodnih, besplatnih mjesta u autobusu, odnosno do popunjenja autobusa.

Na navedene obilaske možete doći i u vlastitom aranžmanu.

Navedene datume, u suradnji s našim ugostiteljima dogovorili smo posebne ponude marendi/ručka po promotivnoj cijeni od 30,00 kn po osobi (piće nije uključeno u cijenu). Popis ugostitelja dobiti ćete od naših vodiča a biti će i najavljeni putem društvenih mreža te preko newslettera.

Molimo da, ŠTO PRIJE, svoj dolazak najavite na mail-adrese vaših  turističkih zajednica:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Napominjemo kako su moguće maksimalno dvije prijave po iznajmljivaču!

Želja nam je da se međusobno upoznate, kao kolege i potencijalni poslovni partneri, jer zaista granice općina i gradova, ne bi smjele biti granice u poslovanju. Dapače, vjerujemo kako ćete prepoznati nove mogućnosti i prilike. Osim toga, pretpostavljamo kako mnogi od vas nisu posjetili određene lokalitete čiji vam razgled ovom prilikom besplatno nudimo. Pa će sigurno biti interesantno da na jedan dan postanemo turisti u vlastitom kraju i njegovoj široj okolici.

Radujemo se zajedničkom druženju!

         

Print

euprojekti

logo-small

    Tourist board of Ližnjan-Lisignano // Krasa 7, 52204 Ližnjan // T/F: +385 52 578 426 // e-mail: info@liznjaninfo.hrHTZTZIZ